loading ...
FEDEZD FEL
A DESZTINÁCIÓ KÖZPONTJA
A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEK
A BORVIZEK VÁROSA
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en de
 • upresentation
 • ucomments
Programajánlatkinek ajánlott
 • aktív személyeknek
 • természetkedvelőknek
Programajánlatmilyen időben
 • esős időben
 • napos időben
Programajánlatmivel közlekedünk
 • gyalog
Programajánlatbeszélt nyelvek
 • Romana
 • Magyar
 • English

Barlangászás

GYERGYÓ

Gyergyószentmiklós

Pţa Libertăţii, Nr. 22

Turisztikai Információs Iroda

+40 (0)749 066 008

Azonosító szám: 200

üzemeltetési hónapok
elérhetőség
zóna Erdély, Székelyföld, , Gyergyó - Gyilkostó
indulás indulás kérésre
indulás időpontja -
indulás helyszíne -
minimális létszám 1
maximalis letszam 10
nehézségi fokozat könnyű
időtartama 2 óra

Áttekintés

A vidék legnépszerűbb és leglátogatottabb barlangja a Gyergyói-havasokban fekvő, Súgó-barlang ahol a barlangjárásra vállalkozók igényeiknek megfelelő nehézségű és hosszúságú túrákon vehetnek részt. A környék barlangjai közül csak a Súgó- a Hóvirág-barlang, illetve a Likas-zsomboly látogatható. A többi barlag szigorúan védett és túristák elől lezárt!

 A Gyilkos-tó - Békás-szoros vidékének földtani adottságai kedveztek a barlangok kialakulásának. Ennek köszönhetően több cseppkő illetve aknabarlang (zsomboly) is található a környéken, melyek közül a legjelentősebbek:

a.) Kötej-barlang: a Fekete-Hagymás, Kis-Békás felé néző oldalában található 1240 m magasságban. 87 m hosszú barlang, amelyben érdekes, lublinittel bevont oszlopok láthatóak.

b.) Fekete-Hagymás-zsomboly: a Fekete-Hagymás Háromkút felé ereszkedő gerincén található 1250 m magasságban. Egyik, hóval telt aknája -10 m, a másik -20 m mély. A barlang oldalán cseppkőfolyás található.

c.) Nagy-Teleki-zsomboly: a Fehér-mezőtől keletre, a Nagy-Telek csúcstól(1693m) északra található 1593 m magasságban. A zsomboly egy 20 m mély aknával kezdődik, amely nagyon fontos téli élőhely több denevér fajnak(6 faj). Innen egy enyhén lejtő, 8 m hosszú járat kezdődik, mely egy újabb 9 m mély aknához vezet, és az aljáig egy (-40 m) a barlang a végpontig csak kötéltechnikával járható.

d.) Tolvaj-barlang: a Szakadát-tető Naskalat-patak felé néző oldalában, 1200 m magasságban nyílik az 50 m mély tektonikus barlang, mely oldalait cseppkőfolyások díszítik.

e.) Likas-zsomboly: a Likas-havas(1675m) csúcsrégiójában nyílik a legendás hírű zsomboly 1650 m magasságban. Teljes mélysége -51 m és három, jól elkülöníthető részre oszlik. A felszíni nyílásnál a barlang átmérője 8 m, legszűkebb részén mindössze 3 m, az aljában pedig 9 m. A -34 m-es kürtő alján egy 3 m-es jégdugó található. Nyáron a jégdugó mellet szűk nyílás képződik és ezen lehet lejutni az alsó barlangba, melynek mélysége további 17 m és törmelék, ún. álfenék zárja el.

f.) Vit-havas tektonikus barlangjai: A a Pongrác-tetőtől északra a Putna-patak fölött őrködik a Vit-havas. Keleti oldalában három zsomboly nyílik, melyek mélysége több tíz méter.

g.) A Békás-szoros barlangjai: a Gyilkos-tó és a Békás-szoros sziklafalaiban 51 barlangot tartanak számon. Többségük nehezen megközelíthető, kisebb barlang, különösebb cseppkőképződmények nélkül. A leghosszabb barlangok a Mária-forrással szembeni Bardócz-tömbjében vannak, mint a Bardóczszáda- barlang (141m), Vízesés- barlang (69 m), Flacăra- barlang (242 m).

h.) Hóvirág-barlang (Munticel-barlang): a Munticel szikláinak keleti oldalában található. A 40 m hosszú és a 26 m széles barlangot 1973-ban fedezték fel.

Mit tartalmaz

programba foglalt tevékenységek
 • sporttevékenységek
 • kalandos tevékenységek
 • barlangászat
inkluzív szolgáltatások
 • túravezetés
 • tapasztalt vezetők támogatása, kisérete
 • sport felszerelés
exkluzív szolgáltatások
 • biztosítás
opciónális szolgáltatások

Időpontok és árak

Az árak tájékoztató jellegűek és a megadott időpontra érvényesek. A szabad helyek lekérdezéshez kérjük használják a fenti gombot. A programszervező maximum 12 óra alatt visszajelez Önöknek.
Érvényes -től -ig Résztvevők száma Pénznem Indulás Elérhetőség
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Programajánlatok